Gå til indhold

Bestil inden kl. 15 og modtag i morgen

Summer Sale 🌞 Spar 10% ekstra med koden Sommer10

Virker en massagepistol og hvad er den god til?

 

Hvad er en massagepistol, og virker det? Massagepistoler er blevet mere og mere populære inden for de seneste par år. Det gælder både blandt sportsudøvere, der har brug for at restituere hurtigt, og helt almindelige mennesker, der bare gerne vil have muligheden for at kunne massere sig selv.

Sådan fungerer en massagepistol
Massagepistolen hører til blandt fysioterapeuters og træneres yndlingsudstyr. En massagepistol fungerer kort fortalt ved, at et hoved af enten skum eller gummi samt en batteridrevet motor skaber hurtige stød om og om igen. Denne proces kaldes for percussionsterapi, og alt afhængigt af apparatet vil du opleve omkring 40 stød i sekundet. Dette stød er ikke noget, du skal frygte, for det gør ikke noget. Det vil føles som en rolig, dog intens kraft.

Det smarte ved en massagepistol er, at denne kraft, som apparatet skaber, får de faste stoffer i kroppens bindevæv til at blive flydende. Det resulterer i, at bindevævet omkring musklerne bliver mere smidige, og det gør, at musklerne bliver mindre stive. Det er netop derfor, at mange sportsudøvere er begejstrede for at bruge en massagepistol. Dog skal det nævnes, at almindelige mennesker, der ikke dyrker ret meget sport, også vil få stor gavn af at bruge en massagepistol.

Vores stilrene massagepistol vejer kun 800 gram, men har stadig kraft og power. Find den her

Professionel massage vs. massagepistol – virker det overhovedet?

På nuværende tidspunkt er der ikke nogen videnskabelig forskning af massagepistoler. Dog viser en undersøgelse, at deltagere oplevede en betydelig mindre ømhed i op til tre døgn efter deres træning efter at have brugt enten en massagepistol i et kvarter eller ved at få et kvarters massage. De deltagere i undersøgelsen, der anvendte massagepistolen, restituerede desuden hurtigere sammenlignet med de deltagere, der kun fik massage, inden for det første døgn efter endt træning.

Når man stiller sig selv spørgsmålet, hvad er en massagepistol og virker det, så lader der altså bestemt til at være noget om snakken, når man hører om disse massagepistol erfaringer. Har du derfor brug for at restituere hurtigt efter din træning, er det muligt ved at anvende en massagepistol. På længere sigt er en massagepistol desuden en langt billigere løsning sammenlignet med, hvis du skal bestille tid hos en professionel massør hver gang, du er øm efter træning og skal have lindret eventuelle smerter i dine muskler.

Brug altid din massagepistol inden en træning

Med afsæt i disse massagepistol erfaringer er det altså blevet bevist, at massagepistoler især er effektive, når de anvendes af personer, der træner regelmæssigt. Men ikke nok med, at en massagepistol er i stand til at få restitueringen til at ske hurtigere sammenlignet med en almindelig massage, så giver den dig samtidig en bedre bevægelsesfrihed. Derfor er det en god ide at anvende den inden, du træner, eftersom den kan løsne kroppens bindevæv op. Du kan finde et spændende og bredt sortiment af massagepistoler her.

Derfor skal du vælge en massagepistol – virker det til restituering?

Massage er ultimativt den bedste måde at komme sig hurtigt efter en lang og hård træning. Det skyldes, at massage har en positiv effekt, når det kommer til ømme muskler og i forhold til at lindre smerterne i musklerne. En massagepistol er et godt alternativ, hvis du ikke orker at plage din kæreste eller ven om en massage hver gang. Det smarte ved massagepistoler er, at de har op til 20 forskellige hastigheder, ligesom du kan udskifte hovedet alt efter, hvilken slags massage du ønsker.

Derfor kan du blot tilpasse massagepistolen efter kroppens behov samt de muskelgrupper, der har behov for at blive masseret i dybden. Du kan enten vælge at anvende massagepistolen til tidligere skader, du har døjet med, eller til restitution af de muskler, du netop har givet en ordentlig omgang i fitnesscentret. Restitution er et afgørende aspekt for alle, der træner hyppigt, da man hurtigere kan komme til at træne igen, jo hurtigere man restituerer.

Ideel at bruge for dig, der træner op til en begivenhed

I takt med at massagepistoler vinder større og større indpas, er det nærliggende at stille sig selv spørgsmålet, jamen hvad er en massagepistol, og virker det overhovedet? Flere massagepistol erfaringer peger på, at disse små redskaber er ideelle til mennesker, der er i gang med at træne op til en større sportsbegivenhed. Det kan for eksempel være et større løb. Her kan en massagepistol være en stor hjælp i forhold til stramhed. Det er vigtigt, at man gør noget ved sine stramme muskler, når man træner op til en begivenhed, eftersom det ellers kan resultere i overbelastningsskader.

En massagepistol er også oplagt at bruge, hvis du har tendens til at opleve en lokal smerte i forbindelse med din træning, eller hvis du plejer at få knuder. Der er stadig mange mennesker, der tyr til deres foamroller, når de er ømme eller har smerter. Men faktisk peger flere massagepistol erfaringer på, at en foamroller ikke på samme måde kan gå lige så dybt ned i vævet, som en massagepistol er i stand til at gøre. Desuden kan hænder ikke arbejde lige så hurtigt som det motoriserede hoved, der er på en massagepistol.

Alle mennesker har gavn af regelmæssig massage
Det er meget normalt, når der viser sig en ny trend inden for sportsverdenen, at man kan være en smule skeptisk. Det er denne skepsis, der også gør sig gældende, når snakken falder på massagepistol, for virker det, eller er det bare endnu en smart trend, der har vundet stort indpas? Der er ingen tvivl om, at de fleste mennesker vil have stor gavn af regelmæssig massage. Det skyldes, at de fleste udsætter deres kroppe for hårdt fysisk arbejde i løbet af deres dagligdag. Desuden er der mange, der sidder flere timer foran en computerskærm i en stilling, der bestemt ikke er hensigtsmæssig.

En massage udført af en professionel massør har naturligvis en positiv effekt på ømme og spændte muskler i kroppen. Hvis man skulle bruge penge hver gang, at kroppen har brug for massage, ville det hurtigt blive en dyr omgang. Derfor er en massagepistol et rigtig godt alternativ samtidig med, at du restituerer hurtigere ved brugen af en massagepistol. Endelig opnår du med en massagepistol en mere effektiv genoptræning. Det skyldes, at den skaber en øget blodcirkulation, som hjælper dine muskler med at blive skadesfri.

Massagepistol – virker det mod en intens og hård træning?
Når du anvender en massagepistol efter en intens og hård træning, viser flere massagepistol erfaringer, at den vil kunne være med til at reducere muskelstivhed i kroppen betydeligt. Det er rigtig godt at reagere med det samme på stivhed i musklerne, eftersom det resulterer i en midlertidig reduktion i din krops styrke og mobilitet. Skulle det dog ske, at skaden er sket, og du allerede har fået stive muskler, kan du forkorte denne tid gennem en regelmæssig brug af en massagepistol.

Forbedr muskelømheden med en massagepistol

Ved at trække på tidligere massagepistol erfaringer tegner der sig altså et tydeligt mønster. Du opnår en forbedring i forhold til muskelømheden efter endt træning, når du regelmæssigt bruger en massagepistol. Dette er altså en helt specifik fordel, du opnår ved at investere i en massagepistol, og du finder her på siden et stort udvalg af forskellige massagepistoler, så du kan finde den rette for dig. Men foruden denne specifikke fordel ved brugen af massagepistolen opnår du ved regelmæssig brug af massage også andre fordele.

Når massage bliver inkorporeret som en naturlig del af din hverdag, vil du øjeblikkeligt opleve en bedre blodcirkulation og et lavere blodtryk i kroppen. Herudover kan massage være med til at reducere depression, angst og stress, og du opnår derfor alt i alt mere velvære, når du er vant til at få massage. Derfor er der mange gode grunde til at undersøge de muligheder, du har for at få regelmæssig massage, herunder en massagepistol.

Det sker der i kroppen, når du får massage
Det er ikke nok at tale om en massagepistol og virker det. Det er tilmed vigtigt at vende, hvordan en massagepistol virker. Når du får massage, trykker musklerne på venerne i kroppen. Det vil sige, at blodet skubbes videre, og derfor løber blodet hurtigere tilbage til hjertet. Denne proces kaldes for blodgennemstrømning, og det sker hele tiden inde i kroppen. Du vil have mere bevægelighed med din krop, jo bedre en blodgennemstrømning kroppen har.

Derfor er det vigtigt, at du husker at massere din krop. Blodomløbet er essentielt for kroppens funktion, men også for din generelle sundhed og dit velvære. Der er mange mennesker, der i dag har et dårligt blodomløb. Det kan blandt andet skyldes usund kost, eller at man ikke får dyrket nok motion. Du kan være med til at øge blodcirkulationen i din krop ved brugen af en massagepistol. Når du masserer musklerne, bliver de varme, og det sætter tilmed gang i blodet i kroppen. Gennem denne proces udskilles affaldsstoffer fra kroppen og erstattes af næringsstoffer og ilt.

Ømme muskler i forbindelse med træning er helt normalt
Det er helt normalt at have ømme muskler, når man har været fysisk aktiv. Det skyldes, at muskelfibrene bliver nedbrudt, når du træner. Det er altså ikke noget, du kan undgå og heller ikke noget, du skal være bange for. Oplever du, at du ofte har ømme muskler efter endt træning, kan du med fordel investere i en massagepistol. Flere massagepistol erfaringer peger på, at du restituerer hurtigere, når du anvender en massagepistol til at massere de ømme områder på kroppen.

Du kan med fordel også vælge at bruge en massagepistol, inden du skal i gang med din træning. På den måde kan du vide dig sikker på, at kroppen er fuldstændig varm, før du begynder på enten at løbe, cykle eller styrketræne. Når man ikke varmer op, kan det hænde, at musklerne udskiller for meget mælkesyre, og det er netop dette, der gør musklerne ømme. Det er i den forbindelse en god idé at skifte mellem hastighedere, så du får varmet samtlige muskler i kroppen rigtig godt op.

Brugen af en massagepistol – virker det mod myoser og knuder?
Der er flere mennesker, der døjer med spændte muskler og hårde knuder. Kan du nikke genkendende til dette, kan det være, du har haft en myose. Myose er blot et andet ord for en knude, og det er den del af musklen, der er mere spændt sammenlignet med resten af musklen. En myose kan uden tvivl være meget smertefuldt, og den opleves som regel i enten skuldrene eller i nakken. Det kan resultere i en slem hovedpine, da smerten somme tider bevæger sig op til hovedet.

En myose kan opstå i forbindelse med, at man træner meget, at man overbelaster kroppen, eller det kan skyldes en skade. Men hvad med en massagepistol, virker det også mod myoser? Massagepistol erfaringer viser, at en massagepistol løsner knuderne på musklerne. Det skyldes, at massagepistolen har en vibrerende og let virkning på kroppens muskler, og det er det, der får musklerne til at slappe af. Det er dog vigtigt, at du mærker godt efter. Hvis massagen bliver decideret ubehagelig, skal du stoppe med det samme. Ellers gør du bare mere skade end gavn.

Massagepistol erfaringer viser flere gavnlige effekter
Drømmer du om en mere smidig krop? De fleste menneskers dagligdag er præget af masser af kontorarbejde, hvor man sidder krumbøjet foran en computer otte timer i træk. Der er ingen tvivl om, at det skader kroppen gevaldigt. Her er massagepistolen også et rigtig fint alternativ, hvis du har brug for en behagelig massage, hvor muskelgrupperne slapper fuldstændig af. En massagepistol går altså ind og øger kroppens smidighed og skaber overordnet set en bedre balance i din krop. Det giver en bedre bevægelsesfrihed.

Dog skal det nævnes, at flere massagepistol erfaringer viser, at det først er efter længere tid, at du vil kunne mærke en forskel. Men det er bestemt værd at kæmpe for en øget bevægelsesfrihed, da det giver dig et større overskud i hverdagen. Den næste gang, du stiller dig selv spørgsmålet om massagepistol og virker det, er det simple svar ja!


Related Posts

Lysterapi
August 30, 2023
Undgå vinterdepression med lysterapi

Mange oplever at føle sig mere trætte og nedtrykte i vinterhalvåret. Om vinteren bliver dagene kortere og nætterne...

Læs mere
Tyngdedyner
August 22, 2023
Optimer din nattesøvn med en tyngdedyne

Alle mennesker oplever perioder med søvnløshed, men over tid er en god nats søvn essentielt, for at...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter