Gå til indhold

Bestil inden kl. 15 og modtag i morgen

Summer Sale 🌞 Spar 10% ekstra med koden Sommer10

Tips mod nakkesmerter

Er du én af de mange danskere, som lider af nakkesmerter? Mange mennesker døjer med smerter fra nakken dagligt. Faktisk er det en ret stor del af Danmarks befolkning, hvoraf graden af gener og smerter er varieret. Nakken er bestående af hvirvler, nemlig hele 7. Derimellem ligger der nogle skiver, som kaldes ’diskus’. Derudover består nakken også af mange led samt muskler. Nervetråde findes også i nakken. Nakken er en kompliceret del af kroppen, som kan give anledning til flere problematikker.

Tips mod nakke smerter og nakkemassage

Der findes mange ting, man muligvis kan gøre for at afhjælpe nakkeproblemer, både derhjemme og hos en professionel. Nogle mennesker undlader at søge hjælp, mens andre er så plaget af smerter i nakken, at de tager til lægen med dette. Det, man eventuelt kan prøve i forhold til at afhjælpe smerterne derhjemme, er at benytte sig af massageudstyr. Der findes meget forskelligt massageudstyr på markedet, derfor er det også relevant at bruge noget tid på at finde det rette.

 

Udover det massageudstyr man kan bruge derhjemme, så kan man også vælge at få behandling hos en professionel. Behandlingsmulighederne indenfor nakkesmerter er mange, dog bør man også tænke sig om i forhold til behandlinger. Man bør først tale med sin læge om, hvad der er forsvarligt, hvis man er i tvivl. Der er også forskel på, om nakkesmerterne er velkendte for én, eller om det er et nyopstået problem.

 

Massageudstyr til nakkeproblemer

Det kan godt gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis man hele tiden skal have behandling hos en massør. Derfor kan det muligvis være relevant at overveje, om man bør investere i massageudstyr til at benytte derhjemme. En af de muligheder indenfor massageudstyr, som du kan bruge derhjemme, er en såkaldt ’massagekrave’. En massagekrave er ikke kun relevant for nakken, men kan også bruges også andre steder på kroppen.

 

Shiatsu massage derhjemme

Massagekraven, som er effektiv til hjemmet, kan blandt andet være med til at afhjælpe trætte og ømme muskler på lænden, nakken og skuldrene. Ikke nok med at man får Shiatsu massage i form af massageudstyr, så kan man faktisk også forebygge nogle problematikker. Massagekraven er nemlig med til at øge blodcirkulationen, forbygge myoser på lænden, skuldrene og nakken. En anden fordel ved at benytte massagekraven er, at den kan være med til at reducere stress, blandt andet.

 

Massagekraven har ikke mindre end 8 ergonomiske hoveder, som går to veje. Dertil er der tre hastigheder. Massageudstyret har desuden både vibrationsmassage og varmefunktion indbygget. Med den roterende Shiatsumassage vil det give følelsen af en god fast hånd hos en massør.

Hvad er Shiatsu massage?

Hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med denne type massage, så kan det måske være svært at forstå meningen med massagekraven. Shiatsu massage er en behandlingsform, som bliver brugt i Japan. Denne massagetype er meget gammel og indeholder mange forskellige teknikker indenfor behandling. Disse teknikker kommer fra den kinesiske lægekunst, men selve typen ’Shiatsu’ massage er formet i Japan.

Hvorfor er det en fordel at anskaffe massageudstyr til hjemmet?

Massagekraven kan være en hjælpende hånd efter en lang arbejdsdag, hvor man er godt træt og øm i nakken eller ryggen. Den kan være med til at hjælpe i det øjeblik, du har behov for det. Det betyder, at du ikke behøver at vente på at få en tid hos massøren.

Massagekraven kan altså benyttes til de beskrevne områder på kroppen, men faktisk også til ben- eller fodmassage. Massageudstyret kommer altså med rigtig mange funktioner, som kan bruges til flere ting. Måske trænger du bare til en afslappende massage uden at skulle udenfor en dør og i stedet sidde derhjemme i vante omgivelser.

Årsager til nakkesmerter

Der kan være mange grunde til, at man får ondt i nakken. Det kan være smerter, som er kommet ud af det blå ved en forkert bevægelse eller ved en bestemt stilling. I forhold til arbejde kan eksempelvis computerarbejde, hvor man ofte sidder i en statisk stilling, være synderen. Mange mennesker, som arbejder foran en computer, kan nemt få ondt i både hoved, arme, hænder, nakke og ryg. En hovedpine kan også udløses af nakkesmerter på grund af spændinger derfra.

Træning eller sport kan også udløse nakkesmerter. Det kan være, hvis man har lavet en forkert bevægelse, for eksempel. Det kan også være, hvis man har løftet forkert ved eksempelvis styrketræning.

En nat, hvor man har ligget forkert på hovedpuden eller i en forkert stilling, kan også udløse smerter fra netop nakken. Smerterne kan også være kommet efter en direkte ulykke af den ene eller anden slags.

Stress, bekymringer eller andre psykiske problemer er også faktorer, som kan udløse nakkesmerter. Dette kan eksempelvis være, fordi man spænder enormt meget i nakken, faktisk uden at vide det. Psykiske problemer kan nemlig påvirke kroppen på mange måder.

Hvilke årsager kan der være til nakkesmerter?

Når man har ondt i nakken, kan smerterne eksempelvis komme fra myoser. Myoser kan findes i nakken, men også andre steder på kroppen. Myoser kan eksempelvis findes i skuldrene, balderne og brystkassen. En myose kan ofte betegnes som et ømt/stramt/hårdt område i en bestemt muskel.

Andre årsager kan eksempelvis være:

  • Diskusprolaps - når der sker en prolaps af diskus i nakken.
  • Inflammation, som kan give smerter. Inflammation kunne være i ledbåndene eller senerne.
  • Hold i nakken som eksempelvis kan opstå, hvis man har ligget forkert, mens man sover.

Dette er blot et lille udpluk af de ting, der kan være med til at give smerter, og det anbefales at tage kontakt til lægen for at blive tjekket.                  

Hvordan føles nakkesmerter?

Nakkesmerter og ubehag fra denne region kan mærkes på mange forskellige måder. Man kan eksempelvis opleve stivhed. Denne følelse kan trække hele vejen op til hovedet. Nakkestivhed kan også stråle mod både brystet, armene og skuldrene. Generel ømhed i nakken eller smerter, når man drejer hovedet, er også en måde at føle nakkesmerter på. Snurren i armene og træthed kan også være et symptom på smerter fra denne del af kroppen.

Hvad kan du ellers gøre for at forebygge nakkesmerter?

Du har sikkert hørt sætningen, “Pas på din ryg”, eller “pas på nakken”, hvis du en dag har skullet være flyttemand for en ven eller et familiemedlem. Det er så utroligt nemt at lave vrid eller forkerte bevægelser, når man løfter noget tungt. Men der er noget om snakken, når man kærligt siger det til en, som skal til at løfte eller flytte noget tungt. Man skal virkelig tænke over, hvordan man bruger kroppen i sådanne situationer.

Vær aktiv

Det er meget vigtigt at holde kroppen i gang med aktivitet, også for nakkens skyld. Inaktivitet er nemlig ikke godt for nakken.  

Arbejde

Da arbejde kan være en stor synder i forhold til nakkesmerter, handler det om at være opmærksom. Ved stillesiddende arbejde, eksempelvis ved en computer, bør der være fokus på flere faktorer. Dette kunne eksempelvis være højden på stolen, computeren og bordet. Variér gerne arbejdsstillingerne, så du ikke bliver ’låst’ fast i den samme. Et hæve-sænke bord er også en glimrende ting at have, så man ikke blot sidder hele dagen. Erkend det, hvis der er problemer med smerter, og lad din chef vide det. På den måde kan I sammen bedre tage hånd om problemerne. Måske har du behov for et andet slags bord, stol eller andre hjælpemidler.

Holdningen

Lige så vel som det er vigtigt, at man passer på sine arbejdsstillinger på jobbet, så skal man også tænke over sin holdning generelt. Mange mennesker har tendens til at ’falde sammen’, hvilket også kan være hårdt for nakke- og skulderpartiet. Vær opmærksom på at holde ryggen og hovedet ret, så vidt muligt.

 

Hvis man døjer med nogle ting på det psykiske plan, og kroppen er meget spændt, så kan det være en god idé at rette fokus mod afspænding. Måske er det relevant at bruge nogle teknikker til dette, hvilket man blandt andet kan finde på nettet.

Søvnen

Sover du gerne på maven og døjer med ryggen, så kan det være en god idé at forsøge at ligge på ryggen. Måske er det også relevant for dig at anskaffe en bedre hovedpude. Man kan for eksempel anskaffe sig en ergonomisk hovedpude, som eventuelt kan være med til at hjælpe.

Dette skal du være opmærksom på ved nakkesmerter

Selvom der er rigtig mange ting, man kan gøre mod nakkesmerter og lignende problemer, så er det anbefalet at søge råd ved sin læge. Som nævnt tidligere, kan det være, man i mange år har været bekendt med sine symptomer og derfor ved lidt om, hvad problemet er med nakken. Derfor kan det også være, at man ved lige præcis, hvad der hjælper. Er smerterne nye, så bør man kontakte lægen for et tjek. For nakken er et kompliceret sted på kroppen, og man skal passe på, hvad man gør, når skaden er sket. Der findes mange professionelle, som hjælper med diverse problematikker med nakken, derfor er det vigtigt at få den rette hjælp.

Man kan hurtigt blive bekymret, når man får smerter. Også i nakken. Derfor kan det være godt at snakke med en læge.

Related Posts

Lysterapi
August 30, 2023
Undgå vinterdepression med lysterapi

Mange oplever at føle sig mere trætte og nedtrykte i vinterhalvåret. Om vinteren bliver dagene kortere og nætterne...

Læs mere
Tyngdedyner
August 22, 2023
Optimer din nattesøvn med en tyngdedyne

Alle mennesker oplever perioder med søvnløshed, men over tid er en god nats søvn essentielt, for at...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter