Gå til indhold

Bestil inden kl. 15 og modtag i morgen

Shop nu til utrolig skarpe priser og få 10% ekstra rabat med koden "Forår10"

Optimal fodmassage

Lider du af ømme fødder til daglig? Måske er du en af dem, som har et arbejde, hvor du dagligt går meget? Mange skridt dagligt, frem og tilbage mellem arbejdsopgaver og afdelinger, kan nemt give anledning til ømme og trætte fødder. Og det kan være hårdt, hvis man igen skal på arbejde dagen efter.

Måske ville du ønske, at der kom en massør og masserede dine fødder dagligt, men det kan måske godt gå hen og blive en dyr fornøjelse. Der findes heldigvis nogle ting, du kan gøre derhjemme, som faktisk kan være medvirkende til at afhjælpe de stakkels fødder. Der findes nemlig et apparat, som kan give en skøn trykmassage til dine fødder.

Fødderne bliver livet igennem brugt godt og grundigt. Føddernes mange funktioner dækker blandt andet over stabilitet, fleksibilitet og beskyttelse. Smerter, ømhed og andre problematikker er et problem, som mange lider af. Indenfor sygdomme findes der også rigtig mange i forhold til fødderne.

Fødderne generelt

Fødderne består af 26 fodknogler og 33 led. Fødderne er ligesom et fundament og et system, der er stødabsorberende. Fødderne er med til, at man kan gå og løbe, blandt andet. Det samme gælder med at hoppe og springe. Fødderne er altså med til at give stor fleksibilitet, men er også med til at holde balancen. Der er mange sensoriske nerver i denne del af kroppen, som sender signaler videre til hjernen.

 

Da fødderne bliver udsat for lidt af hvert igennem ens levetid, er det enormt vigtigt at passe godt på dem. Foden består desuden af mere end hundrede muskler, sender og ledbånd, herunder den stærkeste sene i kroppen. Nemlig akillessenen. Foden har også over to hundrede tusinde nerveender.

Hvem kan bruge vores fodmassagemaskine?

Hvis du døjer med trætte og ømme fødder, så kan du med fordel prøve at anskaffe dig en fodmassagemaskine. Maskinen er praktisk i hjemmet efter eksempelvis en lang dag på job. Måske arbejder du indenfor sundhedsområdet og går dagligt mange skridt? Du kender nok følelsen af de tunge, trætte ben og fødder, når du kommer hjem.

Og får man ikke gjort noget for at afhjælpe det, så må man tage på arbejde med en eftervirkning fra gårsdagens arbejde. En fodmassagemaskine vil være en god måde, hvorpå du kan afhjælpe dette problem. Hvis du døjer med kolde fødder, kan en fodmassagemaskine også være behjælpelig med varmemassage.

Når du har fri, eller inden du skal på arbejde, kan du sætte dig ned og få en afslappende fodmassage. Helt uden at skulle vente på en tid hos en massør. Du kan med fordel sætte noget afslappende musik på og tænde nogle stearinlys. Eller blot se fjernsyn, mens du får trykmassage.

Hvad er den god til?

En fodmassagemaskine er ikke kun nyttig til de trætte og ømme fødder. Har du stivhed eller kolde fødder, så kan du forkæle dig selv med dejlig varmemassage og trykmassage. Fodmassageapparatet kommer med flere funktioner, som du selv kan indstille. For eksempel kan du vælge imellem zoneterapeutisk massage eller Shiatsumassage.

Luftkompressionsmassage er også en mulighed. Hvilken type massage, der passer til dig, kommer helt an på dit behov. Apparatet fokuserer på dét, som man kalder refleksionsmassage, hvilket er med til at give en dejlig afspændende og afslappende type massage.

Hvilke former for massage kan den give?

Der er rigtig mange fordele ved denne fodmassagemaskine. Du behøver skam ikke have direkte fodproblemer for at benytte den. Det kunne være gaven fra dig til dig, bare fordi du trænger til lidt ekstra forkælelse. Eller eventuelt til en du holder af. For fodmassage er bare skønt. Og særligt hvis man hverken behøver kontinuerligt at betale for en behandling et sted. Med et apparat som kan give den skønneste fodmassage derhjemme, behøver du blot sætte fødderne i maskinen og læne dig tilbage.

Fordelen er, at du kan få massagen, når det passer dig, og hvor det passer dig derhjemme. Apparatet passer op til en størrelse 46 i sko, så derfor kan den også passe til andre, som kunne være interesserede i at prøve den smarte maskine. I forhold til rengøring så kan det indvendige for udtages og vaskes for at holde hygiejnen i top.

Også om vinteren kan det være yderst relevant med et fodmassageapparat. Har du generelt tendens til at fryse om fødderne, kan du jo gøre brug af varmemassage. Nyd det skønne apparat med trykmassage eller varmemassage.

Det japanske begreb Shiatsu

Denne form for massage er formet i selveste Japan og er ældgammel. Teknikkerne stammer fra Kina og er efterfølgende blevet til Japansk Shiatsumassage. Shiatsumassage handler blandt andet om kroppens energi flow, og der er flere behandlingsteknikker inkluderet.

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi går ud på, at man trykker på bestemte steder på kroppen som en slags trykmassage, som så skal medvirke til at hjælpe et andet sted på kroppen. For eksempel er der mange zoner på kroppen, som zoneterapeuter benytter, da det nærmest er en slags kort over andre dele af kroppen. Ved trykpåvirkninger kan zoneterapeuten påvirke andre dele af kroppen, hvor der eventuelt er problematikker. Denne form for terapi går også rigtig mange år tilbage og er altså også ældgammel. Zoneterapi bliver ofte brugt på babyer og børn.

Hvorfor får man ømme fødder?

Det er faktisk ikke kun overbelastning i form af mange skridt, som kan give ømme fødder. Der kan også være sygdomme i forhold til foden eller andre tilstande. Fodproblemer spænder over mange forskellige ting, og det er derfor også vigtigt at få den rette behandling for ens problematik.

 

Godt fodtøj er altafgørende for sunde fødder

En af de måske også helt store syndere er fodtøjet. Fodtøj bliver ofte undervurderet, hvor det egentligt burde være en prioritet. I hvert fald for ergonomien. Måske synes man ikke, at mange af de ergonomiske sko er lige så pæne som andre, men der er god grund til at vælge det rette fodtøj.

 

Hvis man har et job, hvor man skal gå mange skridt dagligt, eksempelvis i sundhedssektoren, så er det nødvendigt med godt fodtøj. Klemmer skoene, eller er underlaget ikke optimalt, kan man også få mere ømme fødder. Et andet eksempel kunne være, hvis man skal på en lang vandretur. Det er måske de færreste, som ikke tænker over fodtøjet, men gode vandresko er her eksempelvis optimale. Fødderne skal med hele vejen til livets ende, derfor bør man også behandle dem ordentligt. Ømme fødder og med dårligt fodtøj kan også resultere i ømme ben.

 

Smerter i foden kan komme fra forskellige steder i netop dette område. Smerter kan eksempelvis komme fra tæerne, fra forfoden, hælen eller andre steder.

Fodsygdomme og andre problematikker

Der er også andre faktorer, som spiller ind. Herunder fodsygdomme. Nogle mennesker døjer eksempelvis med at være platfodet. Andre sygdomme, som kan give fodproblemer, er hammertæer eller gigt. Har man haft brækket en fod, kan det også give anledning til smerter og problemer i lang tid efterfølgende eller måske mere eller mindre permanent.

Hvad kan du ellers gøre for at afhjælpe ømme fødder?

Udover at gøre dig selv en tjeneste ved at anskaffe et hjemme-fodmassageapparat så er der også andre ting, du kan gøre for at forebygge og afhjælpe dine fødder. Der kan være stor forskel på, hvad problemerne er i forhold til fødderne, og dette skal der selvfølgelig også tages hensyn til. Har du derfor et problem med fødderne, så kan det være en god idé at tage til lægen for at få en vurdering. Måske er der behov for, at du får professionel hjælp til dine fodproblemer. Er det typisk ondt i fødderne hver dag efter en lang arbejdsdag, der er dit problem, bør du desuden tjekke op på, om du har det rette fodtøj.

Hjælp til fødderne

Der findes fodterapeuter overalt i landet, som også kan hjælpe med mange fodproblemer, herunder indlæg. Men en af de vigtige ting, du bør kigge på, er altså dine sko. Hvis du ofte går i høje hæle, så er det også en faktor, som kan give noget ømhed. Måske kunne du overveje at finde noget fodtøj, som både passer din stil, men også behovet for bedre fodtøj.

Fodbad kan også være dejligt afslappende, når man har ømme fødder. Nogle mennesker tager fodbad for netop dette, hvor andre gør det for varmens skyld. Hvis det kun er for varmens skyld, så kan apparatet med varmemassage også være relevant. Det er skønt med et fodbad, men det kan også være ret så upraktisk til tider.

En omgang fodmassage af dig selv eller en massør er også en mulighed. Dog kræver det måske flere behandlinger. I sådanne et tilfælde kan massageapparatet med trykmassage til fødderne være en billigere løsning i længden.

Løs dine fodtøjsproblemer

Fodproblemer, smerter og andre problemer med fødderne kan påvirke én rigtig meget. Jo hurtigere man får gjort noget ved problemerne, jo bedre. Ømhed og træthed i fødderne er aldrig sjovt, og slet ikke hvis man ved, at man skal ud og bruge dem rigtig meget dagen efter. Hvis du vil forkæle dig selv, så er et fodmassageapparat en rigtig god løsning. Tjek gerne op på dit fodtøj og søg den rette hjælp, hvis det er nødvendigt. Det kan endda være, at livskvaliteten kan blive forbedret, hvis dine fodproblemer bliver løst.

 

Related Posts

Lysterapi
August 30, 2023
Undgå vinterdepression med lysterapi

Mange oplever at føle sig mere trætte og nedtrykte i vinterhalvåret. Om vinteren bliver dagene kortere og nætterne...

Læs mere
Tyngdedyner
August 22, 2023
Optimer din nattesøvn med en tyngdedyne

Alle mennesker oplever perioder med søvnløshed, men over tid er en god nats søvn essentielt, for at...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter