Gå til indhold

Bestil inden kl. 15 og modtag i morgen

Shop nu til utrolig skarpe priser og få 10% ekstra rabat med koden "Forår10"

5 gode grunde til at bruge aromaterapi

Hvad er aromaterapi og hvordan virker det?

Føler du dig ofte stresset, træt eller lider du af angst? Eller er du måske generet af led- eller muskelsmerter? Så har aromaterapi faktisk en positiv virkning på både dit mentale og fysiske helbred. Aromaterapi er en helt naturlig måde, hvorpå du kan reducere negative følelser eller fysiske smerter. Det er en alternativ behandling, der via naturlige æteriske olier giver dig velvære og forbedret helbred. Æteriske olier er helt naturlige planteekstrakter, og de stammer bl.a. fra blomster, blade, bark og frugter. 

Olierne har intense dufte, og ved hjælp af eksempelvis en diffuser, kan du sprede dem i dit hjem. Ved at sidde i et rum, der dufter godt, kan du opleve at blive mere rolig, glad, mere koncentreret og mere frisk. Det afhænger af, hvilke æteriske olier, du bruger. Alle olier til aromaterapi har nemlig forskellige egenskaber og fordele.

Æterisk olie

Her får du fem gode grunde til, at aromaterapi er godt for helbreddet:

1. Æteriske olier kan hjælpe med at reducere angst og depression.

2. Brug af æteriske olier kan give dig en bedre nattesøvn, hvilket gør dig mere frisk og giver dig mere overskud i hverdagen.

3. Langvarig brug af æteriske olier er med til at booste immunforsvaret.

4. Æteriske olier gør dig afslappet og er med til at reducere stress.

5. Æteriske olier kan være med til at lindre muskel- og ledsmerter samt menstruationssmerter.

Sådan påvirker æteriske olier vores mentale helbred 

Æteriske olier dufter dejligt og kan fås i mange forskellige dufte, som har hver deres egenskaber. Dufte har generelt en stor indvirkning på vores sindstilstand. Gode dufte gør vores hjerne glad, og det er en af grundene til, at man kan bruge æteriske olier aktivt. Aromaterapi har nemlig en stor betydning for vores velvære.

Når det kommer til vores mentale helbred, så kan dufte påvirke vores limbiske system i hjernen. Det limbiske system er den del af hjernen, der styrer vores tanker og følelser. Her lagres vores følelser af glæde, frygt, sorg, vrede m.m. Gennem lugtesansen kan de dybe sider af vores psyke påvirkes af æteriske olier, og de kan derfor hjælpe med at få vores krop og hjerne til at slappe bedre af. 

Aromadiffuser

Sådan påvirker æteriske olier vores fysiske helbred 

Nogle æteriske olier menes at have en anti-inflammatorisk virkning, og kan derfor hjælpe, hvis man døjer med led- eller muskelsmerter. Brugen af æteriske olier virker på forskellige måder og ved fysiske smerter, kan det være gavnligt at optage olien gennem huden i form af massage. Det er vigtigt at huske, at æteriske olier skal fortyndes med basisolie (også kaldet bæreolie) eller vand, før de anvendes direkte på kroppen. En basisolie hjælper med at transportere dem sikkert ind i hudcellerne. 

Når olierne masseres ind i huden, optages de også i blodbanen, hvor de bevæger sig videre ud i kroppen med sine gavnlige egenskaber. En anden fordel ved at anvende dem lokalt på kroppen er, at man også indånder dem i processen, afhængigt af, hvor de nu bliver påført. 

Ved brug af aromaterapi massage kan du opleve følgende fordele:

  • Lindring af smerter.
  • Du vil føle dig mindre stresset og mere afslappet.
  • Forbedring af blodcirkulationen.
  • Dit immunforsvar vil blive styrket.
  • Aromaterapi massage kan også være med til at fremme fordøjelsen.

Æteriske olier og åndedrætssystemet

De æteriske olier arbejder også særligt effektivt i åndedrætssystemet. Her er deres unikke egenskaber især gode til at bevare sundheden i bihuler og bryst, men også gode til at hjælpe med at lindre infektioner og allergier. 

Aromadiffuser

Aromaterapi med en diffuser 

En populær metode til at anvende aromaterapi, er at bruge en diffuser, som spreder de æteriske olier i luften. Med en diffuser kan aromaterapi nemt blive en naturlig del af din dagligdag, som du vil få meget gavn af. Du kan placere den i hvilket som helst rum i dit hjem, men den kan være særlig nyttig i soveværelset eller i stuen. Det skyldes nemlig, at duftene fra de æteriske olier bidrager til at fremme afslapning og søvn.

Skal du forkæle dig selv med en diffuser eller æteriske olier, så kan du her hos Nordic-wellness finde alt, hvad du skal bruge til at skabe velvære og afslapning derhjemme. Vores udvalg består af håndlavede stendiffusere i et minimalistisk design, så de passer ind til ethvert hjem. 

Gå på opdagelse i vores udvalg og find diffuseren, som kan hjælpe dig med at sprede fantastiske dufte og skabe en afslappende stemning i dit hjem.

Se vores udvalg af diffusere og æteriske olier her.

Related Posts

Lysterapi
August 30, 2023
Undgå vinterdepression med lysterapi

Mange oplever at føle sig mere trætte og nedtrykte i vinterhalvåret. Om vinteren bliver dagene kortere og nætterne...

Læs mere
Tyngdedyner
August 22, 2023
Optimer din nattesøvn med en tyngdedyne

Alle mennesker oplever perioder med søvnløshed, men over tid er en god nats søvn essentielt, for at...

Læs mere
Drawer Title
Lignende produkter